Het vliegtuig waarmee hij zondag op weg was naar Brussel om zijn Europese collega's te ontmoeten, heeft namelijk een noodlanding moeten maken in de buurt van Londen. "Er was een technisch probleem op de jet van de Royal Air Force zondagnamiddag tussen Londen en Brussel, waardoor het vliegtuig moest landen op de luchthaven van Luton", aldus de woordvoerder van de minister. Aan boord zaten Johnson en verantwoordelijken van de buitenlandminister. "De minister heeft met wat vertraging zijn reis naar Brussel kunnen voortzetten", klinkt het nog.

Het voorval is natuurlijk een reden voor de Britten om de draak te steken met hun nieuwe minister. Zijn tegenstanders zien er de ironie wel van in. Sommigen verwijzen zelfs naar de coup in Turkije.

De benoeming van ex-burgemeester van Londen Boris Johnson als minister van Buitenlandse Zaken heeft geleid tot veel kritiek en sarcasme in Europa. Johnson was namelijk een van de grote voorstanders van het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Hij heeft echter niet alleen tegenstanders: zondag verklaarde de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken echter nog dat hij de keuze van Johnson als buitenlandminister positief vindt. (TE)