1. Osama bin Laden-kostuum

Het Osama bin Laden-pak is niet nieuw, maar in tijden van onthoofdingen door terreurbeweging Islamitische Staat (IS) lijkt het ons beter om deze optie eens een keer een jaartje over te slaan. Of misschien gewoon nooit te dragen? Hetzelfde geldt voor zelfmoordterroristenpakjes, vermommingen als IS-strijder en pakken die nog maar in de buurt van de oranje kleur komen.

2. Muammar Khaddafi

In dezelfde categorie bevindt zich Muammar Khaddafi. De voormalige Libische moorddadige dictator heeft heel wat misdaden op zijn kerfstok. Probeer misschien toch op een andere manier duidelijk te maken dat u regelmatig het nieuws volgt en kies bijvoorbeeld voor een pandapak. Als u dan toch voor het Khaddafi-kostuum kiest, zorg er dan voor dat men u niet verwart met enkele familieleden van Khaddafi die nog voor het Internationaal Strafhof van Den Haag moeten verschijnen.

3. Jimmy Savile

In een andere categorie, maar al even fout: Jimmy Savile. De ooit zo geliefde presentator van het Britse BBC-muziekprogramma Top of the Pops misbruikte zijn status en bekendheid om gedurende decennia honderden jonge meisjes seksueel te misbruiken. Een rapport legde daarover onlangs nog schokkende details bloot.

4. 'Ice Bucket Challenge'-kostuum

Dit Halloweenkostuum is geïnspireerd op de internetrage van deze zomer in het teken van de dodelijke spierziekte ALS. De onlineshop BrandsonSale.com biedt voor zo'n 40 dollar het 'Ice Bucket Challenge'-kostuum aan, een Halloweenkostuum dat min of meer kan omschreven worden als een omgekeerde blauwe emmer met daaraan een met ijsblokjes versierd douchegordijn. U krijgt er ook nog een ijsblokjeshouder bij. Volgens de eigenaars van de onlineshop wordt 10 dollar van de verkoopprijs naar het ALS-onderzoek doorgestort.

5. Ebolapak

De huidige ebola-epidemie is volgende de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de ergste ooit met nu al bijna 5.000 slachtoffers. Veel Amerikanen vinden het beschermende pak als Halloweenoutfit dan ook aanstootgevend, vooral omdat de epidemie nog volop aan de gang is. Toch gaan de kostuums bij de Amerikaanse onlineshops vlotjes de deur uit. Eén voordeel: mocht er op uw Halloweenfeestje een eboala-epidemie uitbreken, dan bent u toch al beschermd. De échte ebolapakken zijn overigens ook nog steeds te koop.

6. Het sexy ebolapakje

Ook de sexy versie van het ebolapak is not done.

7. Mammografie-kostuum

Oktober mag dan wel de maand zijn waarin aandacht wordt gevraagd voor borstkanker, dit had de Stichting tegen Kanker wellicht niet in gedachten.

8. Nog meer mannenhumor-pakken

Van de zoo tot in het ballenbad. Aan aangebrande kostuums geen gebrek, vooral voor mannen dan. Overigens, heren, elk penis- of vaginakostuum is - voor alle gelegenheden - not done.

9. Babykreeft in pot-kostuum

En ja, ook baby's ontsnappen niet aan de Halloween-gekte. Amerikanen vinden dit pakje met bijbehorende pot om een of andere reden 'supercute'. Bij Europeanen rollen eerder adjectieven als 'wansmakelijk' en 'erover' over de tong.

10. Sexy pakjes voor de hond

Net als uw baby, laat u best ook uw geliefde viervoeter met rust op Halloween. Een 'hot' dog dient immers om op te eten, niet om ermee over straat te wandelen.

4. 'Ice Bucket Challenge'-kostuumDit Halloweenkostuum is geïnspireerd op de internetrage van deze zomer in het teken van de dodelijke spierziekte ALS. De onlineshop BrandsonSale.com biedt voor zo'n 40 dollar het 'Ice Bucket Challenge'-kostuum aan, een Halloweenkostuum dat min of meer kan omschreven worden als een omgekeerde blauwe emmer met daaraan een met ijsblokjes versierd douchegordijn. U krijgt er ook nog een ijsblokjeshouder bij. Volgens de eigenaars van de onlineshop wordt 10 dollar van de verkoopprijs naar het ALS-onderzoek doorgestort. 5. Ebolapak6. Het sexy ebolapakjeOok de sexy versie van het ebolapak is not done.7. Mammografie-kostuumOktober mag dan wel de maand zijn waarin aandacht wordt gevraagd voor borstkanker, dit had de Stichting tegen Kanker wellicht niet in gedachten.8. Nog meer mannenhumor-pakkenVan de zoo tot in het ballenbad. Aan aangebrande kostuums geen gebrek, vooral voor mannen dan. Overigens, heren, elk penis- of vaginakostuum is - voor alle gelegenheden - not done.9. Babykreeft in pot-kostuumEn ja, ook baby's ontsnappen niet aan de Halloween-gekte. Amerikanen vinden dit pakje met bijbehorende pot om een of andere reden 'supercute'. Bij Europeanen rollen eerder adjectieven als 'wansmakelijk' en 'erover' over de tong. 10. Sexy pakjes voor de hondNet als uw baby, laat u best ook uw geliefde viervoeter met rust op Halloween. Een 'hot' dog dient immers om op te eten, niet om ermee over straat te wandelen.