Professor Mathieu Deflem, een grote fan van de zangeres, zal de cursus doceren. Deze wordt niet opgehangen aan de persoon of de muziek van Gaga, maar zal het icoon benaderen als een sociaal verschijnsel. Al voegt Deflem er wel aan toe dat wie niet van Lady Gaga houdt, de cursus beter niet volgt.

Deflem, die in België werd geboren, is een grote fan van de zangeres en zag haar 30 keer optreden. Hij vindt het fascinerend hoe ze op korte tijd uitgroeide tot een wereldidool, met zes miljoen volgelingen op Twitter en 10 miljoen vrienden op Facebook. Volgens hem gaat het hier om een sociaal fenomeen, waarvan hij samen met zijn studenten de verschillende dimensies wil uitlichten.

De cursus zal ingaan op marketingstrategieën, de rol van oude en nieuwe media, fans en live concerten, de homocultuur, religieuze en politieke thema's, seks en seksualiteit en de invloeden van steden zoals New York en Hollywood.

Deflem benadrukt dat het geen cursus muziekgeschiedenis is. Studenten moeten geslaagd zijn voor het basisvak sociologie als ze aan zijn lessen willen deelnemen.

De cursus, waarvoor al een pagina werd aangemaakt op de website van de universiteit, zal in het voorjaar van 2011 starten.

Professor Mathieu Deflem, een grote fan van de zangeres, zal de cursus doceren. Deze wordt niet opgehangen aan de persoon of de muziek van Gaga, maar zal het icoon benaderen als een sociaal verschijnsel. Al voegt Deflem er wel aan toe dat wie niet van Lady Gaga houdt, de cursus beter niet volgt. Deflem, die in België werd geboren, is een grote fan van de zangeres en zag haar 30 keer optreden. Hij vindt het fascinerend hoe ze op korte tijd uitgroeide tot een wereldidool, met zes miljoen volgelingen op Twitter en 10 miljoen vrienden op Facebook. Volgens hem gaat het hier om een sociaal fenomeen, waarvan hij samen met zijn studenten de verschillende dimensies wil uitlichten. De cursus zal ingaan op marketingstrategieën, de rol van oude en nieuwe media, fans en live concerten, de homocultuur, religieuze en politieke thema's, seks en seksualiteit en de invloeden van steden zoals New York en Hollywood. Deflem benadrukt dat het geen cursus muziekgeschiedenis is. Studenten moeten geslaagd zijn voor het basisvak sociologie als ze aan zijn lessen willen deelnemen. De cursus, waarvoor al een pagina werd aangemaakt op de website van de universiteit, zal in het voorjaar van 2011 starten.