Agenten van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA hadden die daar geplaatst tijdens een oefening, maar hadden daarna vergeten ze er weer uit te halen. De CIA belooft een grondig onderzoek te voeren naar de blunder.

'Bijzonder stabiele explosieven'

"Vorige week heeft een hondenbrigade van de CIA een routine-oefening uitgevoerd met de politie van Loudoun County in Virginia. Tijdens die oefening werden per ongeluk trainingsexplosieven achtergelaten door de hondenbrigade in een van de gebruikte bussen", luidt het in een mededeling. De inlichtingendienst belooft dan ook een "grondig en onafhankelijk" onderzoek te voeren naar het trainingsprogramma.

Woensdag werden de explosieven toevallig ontdekt tijdens een routineonderhoud. De bus was maandag en dinsdag nog gebruikt om schoolkinderen te vervoeren, maar die zouden nooit in gevaar zijn geweest, zo verzekert de politie. Het zou namelijk om "bijzonder stabiele" explosieven gaan. (Belga/TE)

Agenten van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA hadden die daar geplaatst tijdens een oefening, maar hadden daarna vergeten ze er weer uit te halen. De CIA belooft een grondig onderzoek te voeren naar de blunder."Vorige week heeft een hondenbrigade van de CIA een routine-oefening uitgevoerd met de politie van Loudoun County in Virginia. Tijdens die oefening werden per ongeluk trainingsexplosieven achtergelaten door de hondenbrigade in een van de gebruikte bussen", luidt het in een mededeling. De inlichtingendienst belooft dan ook een "grondig en onafhankelijk" onderzoek te voeren naar het trainingsprogramma. Woensdag werden de explosieven toevallig ontdekt tijdens een routineonderhoud. De bus was maandag en dinsdag nog gebruikt om schoolkinderen te vervoeren, maar die zouden nooit in gevaar zijn geweest, zo verzekert de politie. Het zou namelijk om "bijzonder stabiele" explosieven gaan. (Belga/TE)