De amateurbeelden dateren van begin oktober en lijken een perfecte skyline te tonen tussen de wolken boven de stad. De mysterieuze verschijning, die na amper enkele minuten alweer weg was, is gezien door honderden mensen.

Meteen deden de wildste verdenkingen de ronde, van een parallel universum tot een geheim NASA-project. De enige logische verklaring is echter dat het ging om een fata morgana. Die optische illusie, die objecten in de verte vervormt en groter doet lijken, is het gevolg van grote verschillen in temperatuur - en dus ook in dichtheid - tussen luchtlagen. Licht dat door die verschillende lagen gaat, wordt gebroken, met als gevolg dat de scheiding tussen de lagen als een soort spiegel werkt. (KVDA)

De amateurbeelden dateren van begin oktober en lijken een perfecte skyline te tonen tussen de wolken boven de stad. De mysterieuze verschijning, die na amper enkele minuten alweer weg was, is gezien door honderden mensen.Meteen deden de wildste verdenkingen de ronde, van een parallel universum tot een geheim NASA-project. De enige logische verklaring is echter dat het ging om een fata morgana. Die optische illusie, die objecten in de verte vervormt en groter doet lijken, is het gevolg van grote verschillen in temperatuur - en dus ook in dichtheid - tussen luchtlagen. Licht dat door die verschillende lagen gaat, wordt gebroken, met als gevolg dat de scheiding tussen de lagen als een soort spiegel werkt. (KVDA)