Om van zijn chronische rugpijn af te raken loopt een Chinese arbeider dagelijks over straat met schoeisel van 400 kilo. Dat bericht de Hongkongse krant The South China Morning Post. Hij is trouwens niet de enige Chinees met die excentrieke gewoonte.

Zhang Fuxing is een Chinese fabrieksarbeider die al zeven jaar lang rondloopt op loodzware, ijzeren schoenen. Hij doet er meer dan een minuut over om tien passen zetten, maar naar eigen zeggen legt hij zo'n 15 meter per dag af in zijn schoeisel.

De 52-jarige Zhang maakt zijn schoenen langzaamaan steeds zwaarder. Op dit ogenblik draagt hij al 200 kilo aan elke voet, maar in de lente is hij van plan om daar nog eens 50 kilo bij te voegen. Zhang meent dat zijn ijzeren schoenen aambeien en een zere rug kunnen genezen.

Wereldrecord

Naast Zhang zijn er nog Chinezen die rondlopen met zulk merkwaardig schoeisel. Het wereldrecord staat thans op naam van Zhang Zhenghui die 10 meter achteruitliep op gouden schoenen van meer dan 200 kilo. Verder is er ook de atleet Liu Mei die met ijzeren schoenen traint, omdat hij het beu is aldoor zandzakjes aan zijn sportschoenen te hangen. (YD)

Om van zijn chronische rugpijn af te raken loopt een Chinese arbeider dagelijks over straat met schoeisel van 400 kilo. Dat bericht de Hongkongse krant The South China Morning Post. Hij is trouwens niet de enige Chinees met die excentrieke gewoonte.Zhang Fuxing is een Chinese fabrieksarbeider die al zeven jaar lang rondloopt op loodzware, ijzeren schoenen. Hij doet er meer dan een minuut over om tien passen zetten, maar naar eigen zeggen legt hij zo'n 15 meter per dag af in zijn schoeisel.De 52-jarige Zhang maakt zijn schoenen langzaamaan steeds zwaarder. Op dit ogenblik draagt hij al 200 kilo aan elke voet, maar in de lente is hij van plan om daar nog eens 50 kilo bij te voegen. Zhang meent dat zijn ijzeren schoenen aambeien en een zere rug kunnen genezen.WereldrecordNaast Zhang zijn er nog Chinezen die rondlopen met zulk merkwaardig schoeisel. Het wereldrecord staat thans op naam van Zhang Zhenghui die 10 meter achteruitliep op gouden schoenen van meer dan 200 kilo. Verder is er ook de atleet Liu Mei die met ijzeren schoenen traint, omdat hij het beu is aldoor zandzakjes aan zijn sportschoenen te hangen. (YD)