De burgemeester van Toronto kan het niet laten. Rob Ford is gefilmd terwijl hij stomdronken was in een fastfood restaurant. Hij stak zijn scheldtirade af met een Jamaicaans accent.

Het is moeilijk te verstaan wat de burgemeester zegt, maar volgens verschillende Amerikaanse media neemt hij onder meer politiechef Bill Blair op de korrel.

Crack

Burgemeester Ford ligt al onder vuur sinds hij toegaf dat hij crack had gerookt terwijl hij dronken was. Eerst zag het er naar uit dat de burgemeester tot aftreden werd gedwongen, maar later maakte hij bekend dat hij zich verkiesbaar stelt voor een tweede ambtstermijn.

De gemeenteraad van Toronto heeft hem intussen wel bijna al zijn bevoegdheden afgenomen zodat hij geen macht meer heeft.

Privé

Na meerdere incidenten zei Ford in een publieke verklaring dat hij niet meer zou drinken. Na het uitlekken van de nieuwe video gaf Ford toe dat 'een beetje' gedronken had, maar dat er verder niet veel aan de hand was. 'Ik was met vrienden vrienden op stap. Wat ik dan doe, is privé. Ik had ook geen drugs gebruikt.' (EE)

De burgemeester van Toronto kan het niet laten. Rob Ford is gefilmd terwijl hij stomdronken was in een fastfood restaurant. Hij stak zijn scheldtirade af met een Jamaicaans accent.Het is moeilijk te verstaan wat de burgemeester zegt, maar volgens verschillende Amerikaanse media neemt hij onder meer politiechef Bill Blair op de korrel.CrackBurgemeester Ford ligt al onder vuur sinds hij toegaf dat hij crack had gerookt terwijl hij dronken was. Eerst zag het er naar uit dat de burgemeester tot aftreden werd gedwongen, maar later maakte hij bekend dat hij zich verkiesbaar stelt voor een tweede ambtstermijn. De gemeenteraad van Toronto heeft hem intussen wel bijna al zijn bevoegdheden afgenomen zodat hij geen macht meer heeft.PrivéNa meerdere incidenten zei Ford in een publieke verklaring dat hij niet meer zou drinken. Na het uitlekken van de nieuwe video gaf Ford toe dat 'een beetje' gedronken had, maar dat er verder niet veel aan de hand was. 'Ik was met vrienden vrienden op stap. Wat ik dan doe, is privé. Ik had ook geen drugs gebruikt.' (EE)