De Britse premier David Cameron heeft zijn land met vuur verdedigd nadat een woordvoerder van de Russische president Vladimir Poetin zou gezegd hebben dat Groot-Brittannië een 'irrelevant klein eilandje' is. Een opmerking die bij de Britten duidelijk in het verkeerde keelgat is geschoten.

Woordvoerder Dmitry Peskov heeft intussen ontkend dat hij de uitspraak heeft gedaan.

'Groot-Brittannië heeft de meeste dingen uitgevonden die de moeite waard zijn om uitgevonden te worden, inclusief elke sport die momenteel over de hele wereld wordt beoefend', zo verdedigde Cameron zich tegen de Russen.

De Britse premier haalde ook de Britse strijd tegen het fascisme tijdens de 20e eeuw aan en de afschaffing van de slavernij in de 19e eeuw. Hij klopte zichzelf op de borst met de stelling dat het Verenigd Koninkrijk het zesde rijkste land ter wereld.

Om te vermijden dat iemand zich buitengesloten zou voelen door de Russische opmerking, merkte Cameron nog op dat 'we niet zomaar een eiland zijn, maar een verzameling van eilanden'.

De Britse premier David Cameron heeft zijn land met vuur verdedigd nadat een woordvoerder van de Russische president Vladimir Poetin zou gezegd hebben dat Groot-Brittannië een 'irrelevant klein eilandje' is. Een opmerking die bij de Britten duidelijk in het verkeerde keelgat is geschoten.Woordvoerder Dmitry Peskov heeft intussen ontkend dat hij de uitspraak heeft gedaan. 'Groot-Brittannië heeft de meeste dingen uitgevonden die de moeite waard zijn om uitgevonden te worden, inclusief elke sport die momenteel over de hele wereld wordt beoefend', zo verdedigde Cameron zich tegen de Russen. De Britse premier haalde ook de Britse strijd tegen het fascisme tijdens de 20e eeuw aan en de afschaffing van de slavernij in de 19e eeuw. Hij klopte zichzelf op de borst met de stelling dat het Verenigd Koninkrijk het zesde rijkste land ter wereld.Om te vermijden dat iemand zich buitengesloten zou voelen door de Russische opmerking, merkte Cameron nog op dat 'we niet zomaar een eiland zijn, maar een verzameling van eilanden'.