De afgelopen jaren steeg het aantal koeien dat werd aangereden in Hungerford, een klein dorpje in het graafschap Berkshire, opvallend. Vorige maand nog bezweek een koe aan haar verwondingen, schrijft de krant The Daily Telegraph. Om hier perk en paal aan te stellen kwam burgemeester Martin Crane met een origineel idee op de proppen. Om ervoor te zorgen dat de dieren beter zichtbaar zijn, zouden ze een fluohesje moeten dragen. Eventueel met een knipperlichtje rond de hals.

Het probleem is niet nieuw, al twintig jaar lang proberen boeren de lokale overheid ervan te overtuigen om verkeersremmende maatregelen te plaatsen, zodat autobestuurders minder snel gaan rijden. Maar fluorescerende hesjes was niet meteen de oplossing die ze in gedachte hadden. 'Belachelijk', noemt Roger Denton die 25 koeien bezit het voorstel. 'Is onze burgemeester gek geworden? Het grootse probleem is de snelheid van de wagens, niet de onzichtbaarheid van de beesten.'

Intussen heeft Crane al toegegeven dat zijn voorstel misschien wat ver gaat. Toch zijn er al plaatsen in Groot-Brittannië waar koeien extra beschermd worden. In Gloucestershire bijvoorbeeld dragen 500 koeien reflecterende halsbanden. (AVE)

De afgelopen jaren steeg het aantal koeien dat werd aangereden in Hungerford, een klein dorpje in het graafschap Berkshire, opvallend. Vorige maand nog bezweek een koe aan haar verwondingen, schrijft de krant The Daily Telegraph. Om hier perk en paal aan te stellen kwam burgemeester Martin Crane met een origineel idee op de proppen. Om ervoor te zorgen dat de dieren beter zichtbaar zijn, zouden ze een fluohesje moeten dragen. Eventueel met een knipperlichtje rond de hals. Het probleem is niet nieuw, al twintig jaar lang proberen boeren de lokale overheid ervan te overtuigen om verkeersremmende maatregelen te plaatsen, zodat autobestuurders minder snel gaan rijden. Maar fluorescerende hesjes was niet meteen de oplossing die ze in gedachte hadden. 'Belachelijk', noemt Roger Denton die 25 koeien bezit het voorstel. 'Is onze burgemeester gek geworden? Het grootse probleem is de snelheid van de wagens, niet de onzichtbaarheid van de beesten.' Intussen heeft Crane al toegegeven dat zijn voorstel misschien wat ver gaat. Toch zijn er al plaatsen in Groot-Brittannië waar koeien extra beschermd worden. In Gloucestershire bijvoorbeeld dragen 500 koeien reflecterende halsbanden. (AVE)