Op mysterieuze wijze zijn donderdag in meerdere gateways van de internationale luchthaven van Manilla zwermen bijen verschenen. Vermoedelijk probeerde een passagier bijen het land in te smokkelen en liep er iets mis met de dozen waarin de beestjes zaten. Met als gevolg, chaos op de luchthaven van Manilla.

De bijen zwermden rond bedieningspanelen van zes mobiele loopbruggen die de vliegtuigen met de terminal verbinden. Daardoor konden de luchthavenbedienden de bruggen niet meer manoeuvreren en konden passagiers niet in- of uitstappen.

Trappen lopen

Passagiers moesten de vliegtuigen dan maar verlaten via de gewone metalen trappen. Bussen werden ingelegd om de passagiers dan naar het bagagadepot te brengen. Wie moest vertrekken, moest ook even de benen strekken en trappen lopen.

De luchthavenautoriteiten deden er een dikke twee uur over om de beestjes te verwijderen. Er kwamen onder andere stofzuigers aan te pas om de bedieningspanelen vrij te maken. Op een enkele bijensteek na, raakte niemand ernstig gewond. (Belga/INM)

Op mysterieuze wijze zijn donderdag in meerdere gateways van de internationale luchthaven van Manilla zwermen bijen verschenen. Vermoedelijk probeerde een passagier bijen het land in te smokkelen en liep er iets mis met de dozen waarin de beestjes zaten. Met als gevolg, chaos op de luchthaven van Manilla. De bijen zwermden rond bedieningspanelen van zes mobiele loopbruggen die de vliegtuigen met de terminal verbinden. Daardoor konden de luchthavenbedienden de bruggen niet meer manoeuvreren en konden passagiers niet in- of uitstappen. Trappen lopen Passagiers moesten de vliegtuigen dan maar verlaten via de gewone metalen trappen. Bussen werden ingelegd om de passagiers dan naar het bagagadepot te brengen. Wie moest vertrekken, moest ook even de benen strekken en trappen lopen. De luchthavenautoriteiten deden er een dikke twee uur over om de beestjes te verwijderen. Er kwamen onder andere stofzuigers aan te pas om de bedieningspanelen vrij te maken. Op een enkele bijensteek na, raakte niemand ernstig gewond. (Belga/INM)