De ex-stagiair vertelt op de blog Jalopnik dat hij de beruchte 'einde der tijden-video' van CNN voor het eerst te zien kreeg in 2009, nadat hij over het bestaan ervan had gehoord van een universiteitsprofessor die nog voor de Amerikaanse nieuwszender had gewerkt.

De lage resolutievideo toont een legerband voor het voormalige CNN-gebouw in Georgia die een versie brengt van het lied 'Nearer My God to Thee', hetzelfde muziekstuk dat door de muzikanten van de zinkende Titanic gespeeld zou zijn.

Nucleaire holocaust

Er deden al jaren geruchten de ronde dat CNN-stichter Ted Turner, een miljardair die bekend staat voor zijn excentriciteiten, bij de opstart van de nieuwszender de opdracht had gegeven om een 'in memoriam voor de wereld' voor te bereiden in het geval van een nucleaire holocaust, iets wat niet geheel onlogisch leek in de jaren 80.

Bij de start van de Amerikaanse nieuwszender in juni 1980 zei Turner: 'We gaan op 1 juni in de ether, en we zullen er blijven tot het einde der tijden. Wanneer die er is, zullen we daar verslag over brengen, 'Nearer My God to Thee' spelen en uiteindelijk afzwaaien.'

De video kreeg de ietwat hilarische titel: 'HFR (hold for release) tot het einde van de wereld is bevestigd'.

De ex-stagiair vertelt op de blog Jalopnik dat hij de beruchte 'einde der tijden-video' van CNN voor het eerst te zien kreeg in 2009, nadat hij over het bestaan ervan had gehoord van een universiteitsprofessor die nog voor de Amerikaanse nieuwszender had gewerkt.De lage resolutievideo toont een legerband voor het voormalige CNN-gebouw in Georgia die een versie brengt van het lied 'Nearer My God to Thee', hetzelfde muziekstuk dat door de muzikanten van de zinkende Titanic gespeeld zou zijn. Er deden al jaren geruchten de ronde dat CNN-stichter Ted Turner, een miljardair die bekend staat voor zijn excentriciteiten, bij de opstart van de nieuwszender de opdracht had gegeven om een 'in memoriam voor de wereld' voor te bereiden in het geval van een nucleaire holocaust, iets wat niet geheel onlogisch leek in de jaren 80.Bij de start van de Amerikaanse nieuwszender in juni 1980 zei Turner: 'We gaan op 1 juni in de ether, en we zullen er blijven tot het einde der tijden. Wanneer die er is, zullen we daar verslag over brengen, 'Nearer My God to Thee' spelen en uiteindelijk afzwaaien.'De video kreeg de ietwat hilarische titel: 'HFR (hold for release) tot het einde van de wereld is bevestigd'.