Tijdens het openingsweekend kreeg het museum al 1.500 bezoekers over de vloer. Volgens Martin Löwer, oprichter van het museum, mogen de bezoekers 'edutainment' verwachten: een combinatie van spel, plezier en informatie.

Dat er een museum gewijd wordt aan een worst, vindt Löwer niet ongewoon. Volgens hem heeft de curryworst een cultstatus in Duitsland. De Duitsers spelen elk jaar 800 miljoen curryworsten naar binnen.

De toeristische attractie heeft voor- en tegenstanders. Zo betoogde zaterdag de bond van vegetariërs voor het museum. Museumbezoekers waren er dan weer niet over te spreken dat er uitgerekend in het curryworstmuseum geen curryworsten gegeten konden worden.

Dat zal echter binnen een paar weken veranderen, wanneer de "curryworst-lounge" geopend wordt.

Het curryworstenmuseum ligt vlakbij de toeristische trekpleister Checkpoint Charlie, de vroegere grensovergang tussen Oost- en West-Berlijn, en is elke dag open tussen 10 uur tot 22 uur. Volwassenen betalen 11 euro. Kinderen tot zes jaar mogen gratis binnen.

Tijdens het openingsweekend kreeg het museum al 1.500 bezoekers over de vloer. Volgens Martin Löwer, oprichter van het museum, mogen de bezoekers 'edutainment' verwachten: een combinatie van spel, plezier en informatie.Dat er een museum gewijd wordt aan een worst, vindt Löwer niet ongewoon. Volgens hem heeft de curryworst een cultstatus in Duitsland. De Duitsers spelen elk jaar 800 miljoen curryworsten naar binnen.De toeristische attractie heeft voor- en tegenstanders. Zo betoogde zaterdag de bond van vegetariërs voor het museum. Museumbezoekers waren er dan weer niet over te spreken dat er uitgerekend in het curryworstmuseum geen curryworsten gegeten konden worden.Dat zal echter binnen een paar weken veranderen, wanneer de "curryworst-lounge" geopend wordt.Het curryworstenmuseum ligt vlakbij de toeristische trekpleister Checkpoint Charlie, de vroegere grensovergang tussen Oost- en West-Berlijn, en is elke dag open tussen 10 uur tot 22 uur. Volwassenen betalen 11 euro. Kinderen tot zes jaar mogen gratis binnen.