Zaterdag werd in Kleine Brogel voor de tweede opeenvolgende dag de hoogste temperatuur in Europa gemeten. Het kwik piekte in Limburg tot 29,5 graden. Het was de warmste dag dit jaar.

Vrijdag werd in Kleine Brogel 28,6 graden celsius opgetekend. Daarmee noteerde het weerstation in de Limburgse Kempen ook al de hoogste waarden in heel Europa.

Het werden ook de tot nu toe warmste dagen van het jaar.dag, meldt weerman Eddy De Mey. Donderdag werd het op dezelfde plaats al 27,8 graden, goed voor een Europese tweede plaats. Ook zondag worden in ons land tropische temperaturen verwacht. (Belga/EE)

Zaterdag werd in Kleine Brogel voor de tweede opeenvolgende dag de hoogste temperatuur in Europa gemeten. Het kwik piekte in Limburg tot 29,5 graden. Het was de warmste dag dit jaar. Vrijdag werd in Kleine Brogel 28,6 graden celsius opgetekend. Daarmee noteerde het weerstation in de Limburgse Kempen ook al de hoogste waarden in heel Europa. Het werden ook de tot nu toe warmste dagen van het jaar.dag, meldt weerman Eddy De Mey. Donderdag werd het op dezelfde plaats al 27,8 graden, goed voor een Europese tweede plaats. Ook zondag worden in ons land tropische temperaturen verwacht. (Belga/EE)