In het paasweekend was België al drie dagen na elkaar het warmste land in Europa. Wie op vakantie naar het zuiden trok om te genieten van de zon, was toen beter thuis gebleven.

Vandaag is het bij ons opnieuw het warmst in heel Europa. In het weerstation van Kleine Brogel in Limburg is in de namiddag 29,5 graden celsius gemeten. Dat is meteen ook de warmste dag dit jaar.

Het is ook uitzonderlijk dat het zo vroeg op het jaar al zo warm is. Dat is geleden van 1976. Ook morgen worden in ons land nog tropische temperaturen verwacht. Morgen in de late namiddag is er wel kans op een onweer, wat het kwik doet dalen. (EE)

In het paasweekend was België al drie dagen na elkaar het warmste land in Europa. Wie op vakantie naar het zuiden trok om te genieten van de zon, was toen beter thuis gebleven.Vandaag is het bij ons opnieuw het warmst in heel Europa. In het weerstation van Kleine Brogel in Limburg is in de namiddag 29,5 graden celsius gemeten. Dat is meteen ook de warmste dag dit jaar. Het is ook uitzonderlijk dat het zo vroeg op het jaar al zo warm is. Dat is geleden van 1976. Ook morgen worden in ons land nog tropische temperaturen verwacht. Morgen in de late namiddag is er wel kans op een onweer, wat het kwik doet dalen. (EE)