België niet in finale Eurosong

© EPA

De Belgische a capella-groep Witloof Bay heeft met het liedje ‘With love baby’ geen finaleticket voor Eurosong kunnen bemachtigen. Ook de Nederlandse inzending haalde onvoldoende punten voor de finale krachtmeting op zaterdag.

Zo goed doen als Tom Dice vorig jaar, zat er vermoedelijk niet in, maar België mocht stilletjes hopen op een finaleticket na het vlekkeloze optreden van Witloof Bay. De groep kwam als vierde aan de beurt, zong foutloos en kon rekenen op bijval van het publiek tijdens en na de act. Maar dat vertaalde zich dus niet in voldoende punten.

België en Nederland out

Maar België is niet de enige die de selectierondes niet overleefde. Een grote verrassing is de uitschakeling van oud-winnares Dana International met het nummer ‘Ding Dong’. En ook Nederland haalde de finale niet.

Ierland, Zweden en Roemenië, drie kanshebbers voor de eindoverwinning overleefden de tweede selectieronde wel.

De finale van het Eurovisiesongfestival vindt zaterdag plaats. Dan treden de twintig landen op die zich via de halve finales konden plaatsen. Frankrijk, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Italië en Duitsland staan dan voor het eerst op het podium. Zij zijn rechtstreeks geplaatst voor de finale. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content