"Sommigen vinden vast dat ik gek ben", zegt Jaquemain, vader van twee kinderen, aan Het Laatste Nieuws. "Maar ooit gaan er tóch mensen op Mars wonen. Waarom dan niet ik?"

Jacquemain meldde zich aan bij de Nederlandse organisatie Mars One. Die wil in september 2022 twee mannen en twee vrouwen de ruimte in sturen om zich na zeven maanden vliegen te vestigen op de rode planeet. Daarna gaan om de twee jaar nog twee emigranten hen achterna.

De vrouw van Jacquemain heeft het er moeilijk mee gehad. "Maar uiteindelijk ging ze overstag. Ik zal met haar en met mijn kinderen wel contact houden via internet. 'Henri Jacquemain, de eerste die op Mars ging wonen.' Dat is voer voorgeschiedenisboeken." (Belga/TV)

"Sommigen vinden vast dat ik gek ben", zegt Jaquemain, vader van twee kinderen, aan Het Laatste Nieuws. "Maar ooit gaan er tóch mensen op Mars wonen. Waarom dan niet ik?" Jacquemain meldde zich aan bij de Nederlandse organisatie Mars One. Die wil in september 2022 twee mannen en twee vrouwen de ruimte in sturen om zich na zeven maanden vliegen te vestigen op de rode planeet. Daarna gaan om de twee jaar nog twee emigranten hen achterna. De vrouw van Jacquemain heeft het er moeilijk mee gehad. "Maar uiteindelijk ging ze overstag. Ik zal met haar en met mijn kinderen wel contact houden via internet. 'Henri Jacquemain, de eerste die op Mars ging wonen.' Dat is voer voorgeschiedenisboeken." (Belga/TV)