De redenen om dat te doen, lopen uiteen: 47 procent zegt beschikbaar te blijven omdat hij zijn job echt graag doet en 22 procent vreest de negatieve gevolgen als de oproep onbeantwoord blijft.

Dat blijkt woensdag uit een studie van jobsite StepStone bij 15.248 Europeanen.

Uit een vergelijking met andere Europese landen, blijkt volgens Stepstone dat Belgen de grootste angsthazen zijn. "In andere landen gaven veel minder mensen aan dat ze hun telefoon beantwoorden uit vrees voor negatieve gevolgen", klinkt het.

Uit liefde
Noorse en Zweedse werknemers zijn het meest geneigd hun telefoon te beantwoorden tijdens hun vakantie, zo blijkt. "Maar liefst 89 procent van de Noren en 81 procent van de Zweden beantwoordt werkgerelateerde telefoons tijdens vrije dagen", zo becijferde Graydon. "Ze doen dat ook in meer gevallen uit liefde voor hun werk dan andere Europeanen."

Duitsers, Oostenrijkers en Nederlanders zijn veel minder bereikbaar. (Belga/TE)

De redenen om dat te doen, lopen uiteen: 47 procent zegt beschikbaar te blijven omdat hij zijn job echt graag doet en 22 procent vreest de negatieve gevolgen als de oproep onbeantwoord blijft. Dat blijkt woensdag uit een studie van jobsite StepStone bij 15.248 Europeanen. Uit een vergelijking met andere Europese landen, blijkt volgens Stepstone dat Belgen de grootste angsthazen zijn. "In andere landen gaven veel minder mensen aan dat ze hun telefoon beantwoorden uit vrees voor negatieve gevolgen", klinkt het. Uit liefde Noorse en Zweedse werknemers zijn het meest geneigd hun telefoon te beantwoorden tijdens hun vakantie, zo blijkt. "Maar liefst 89 procent van de Noren en 81 procent van de Zweden beantwoordt werkgerelateerde telefoons tijdens vrije dagen", zo becijferde Graydon. "Ze doen dat ook in meer gevallen uit liefde voor hun werk dan andere Europeanen." Duitsers, Oostenrijkers en Nederlanders zijn veel minder bereikbaar. (Belga/TE)