Barack Obama heeft, in de vorm van Big Bird, de grote middelen ingezet in de verkiezingsstrijd. De grote vogel uit de kinderreeks Sesamstraat treedt op in een ironisch verkiezingsspotje dat de draak steekt met enkele "ongelukkige" uitspraken van Mitt Romney

Niet Wall Street, maar Pino is de vijand

Hoewel Mitt Romney na het eerste "presidentsdebat" stilletjes is kunnen beginnen hopen op vier jaar Witte Huis, blijft de mormoonse Republikein kansloos: In het spotje wordt de belofte van Romney, de subsidies voor (de enige openbare zender en het televisienetwerk dat verantwoordelijk is voor de uitzendingen van Sesamstraat) PBS te korten gehekeld.

Ook wordt Romney's goede verstandhouding met Wall Street en diens onwil om (de grote) fiscale fraude aan te pakken, bespot met de opmerking "Romney weet dat je je geen zorgen moet maken om Wall Street, wel om Sesamstraat".

Met Romney, aldus het spotje, zal nu eindelijk eens iemand werk maken van de dreiging van Big Bird, de grote gele vogel uit het kinderprogramma.

Not amused

Tijdens het "grote debat" vorige week, waarbij Obama een wel opvallend ongeïnteresseerde en lusteloze indruk maakte, had de toen wel kwikzilveren Romney uitgeroepen: "I love Big Bird", maar hij wou wel de geldkraan dichtdraaien.

De makers van Sesamstraat zijn "not amused". Zij willen niet dat hun programma in partijpolitiek woelwater terechtkomt.

Barack Obama heeft, in de vorm van Big Bird, de grote middelen ingezet in de verkiezingsstrijd. De grote vogel uit de kinderreeks Sesamstraat treedt op in een ironisch verkiezingsspotje dat de draak steekt met enkele "ongelukkige" uitspraken van Mitt RomneyNiet Wall Street, maar Pino is de vijand Hoewel Mitt Romney na het eerste "presidentsdebat" stilletjes is kunnen beginnen hopen op vier jaar Witte Huis, blijft de mormoonse Republikein kansloos: In het spotje wordt de belofte van Romney, de subsidies voor (de enige openbare zender en het televisienetwerk dat verantwoordelijk is voor de uitzendingen van Sesamstraat) PBS te korten gehekeld. Ook wordt Romney's goede verstandhouding met Wall Street en diens onwil om (de grote) fiscale fraude aan te pakken, bespot met de opmerking "Romney weet dat je je geen zorgen moet maken om Wall Street, wel om Sesamstraat". Met Romney, aldus het spotje, zal nu eindelijk eens iemand werk maken van de dreiging van Big Bird, de grote gele vogel uit het kinderprogramma. Not amused Tijdens het "grote debat" vorige week, waarbij Obama een wel opvallend ongeïnteresseerde en lusteloze indruk maakte, had de toen wel kwikzilveren Romney uitgeroepen: "I love Big Bird", maar hij wou wel de geldkraan dichtdraaien. De makers van Sesamstraat zijn "not amused". Zij willen niet dat hun programma in partijpolitiek woelwater terechtkomt.