De 'borstenfoto's' doken op nadat een commentator had opgemerkt dat de Australische premier te veel van haar borsten had laten zien in het parlement.

Columnist Grace Collier had namelijk tijdens een radio-interview gezegd dat ze het 'niet gepast vond voor een eerste minister om haar decolleté te laten zien in het parlement'. 'Het is respectloos tegenover jezelf, tegenover de Australische samenleving en tegenover het parlement om jezelf op zo'n onprofessionele manier te presenteren,' aldus Collier.

Woedende vrouwen stuurden daarop foto's van hun eigen decolleté naar de Facebook-pagina 'Destroy the Joint' met de boodschap dat het 'tijd wordt dat iedereen aanvaardt dat vrouwen borsten hebben'.

Vrouwen hebben borsten!

Jenna Price, woordvoerster van de Destroy the Joint-pagina zal alle foto's bundelen en aan Collier bezorgen om 'met een knipoog te laten weten dat Grace Collier een idiote is'. 'Hier is nieuws voor Grace: vrouwen hebben borsten.'

Het is niet de eerste keer dat de Australische premier met seksisme wordt geconfronteerd. Zo werd na haar ondertussen wereldbekend geworden speech van vorig jaar over seksisme en vrouwenhaat de betekenis van het woord 'misogynie' in het Australische nationale woordenboek aangepast. De definitie van het woord werd uitgebreid naar meer dan alleen 'vrouwenhaat', maar ook een 'verstokte vooringenomenheid jegens vrouwen'. (TE)

De 'borstenfoto's' doken op nadat een commentator had opgemerkt dat de Australische premier te veel van haar borsten had laten zien in het parlement. Columnist Grace Collier had namelijk tijdens een radio-interview gezegd dat ze het 'niet gepast vond voor een eerste minister om haar decolleté te laten zien in het parlement'. 'Het is respectloos tegenover jezelf, tegenover de Australische samenleving en tegenover het parlement om jezelf op zo'n onprofessionele manier te presenteren,' aldus Collier. Woedende vrouwen stuurden daarop foto's van hun eigen decolleté naar de Facebook-pagina 'Destroy the Joint' met de boodschap dat het 'tijd wordt dat iedereen aanvaardt dat vrouwen borsten hebben'. Vrouwen hebben borsten!Jenna Price, woordvoerster van de Destroy the Joint-pagina zal alle foto's bundelen en aan Collier bezorgen om 'met een knipoog te laten weten dat Grace Collier een idiote is'. 'Hier is nieuws voor Grace: vrouwen hebben borsten.' Het is niet de eerste keer dat de Australische premier met seksisme wordt geconfronteerd. Zo werd na haar ondertussen wereldbekend geworden speech van vorig jaar over seksisme en vrouwenhaat de betekenis van het woord 'misogynie' in het Australische nationale woordenboek aangepast. De definitie van het woord werd uitgebreid naar meer dan alleen 'vrouwenhaat', maar ook een 'verstokte vooringenomenheid jegens vrouwen'. (TE)