De feiten vonden vorige zaterdag plaats nabij het eilandje Rottnest, voor de kust van Perth in het zuidwesten van Australië. De man, die zich Harrison laat noemen en zijn achternaam niet bekend wil maken, sprong van de boot van een vriend om naar de dode walvis te zwemmen. De beelden van zijn levensgevaarlijke en idiote actie gaan nu viraal.

Pas toen hij op het rottende karkas stond, merkte Harrison naar eigen zeggen de haaien op. 'Ja, het was beslist een domme actie maar ik wilde er niemand mee kwetsen,' zei hij aan televisiezender Seven Network. Hij is vooral dankbaar dat hij ongedeerd bleef.

Het karkas is inmiddels aangespoeld op de kust van Scarborough, maar trekt nog altijd haaien aan, waarschuwt het ministerie van Visserij. Mensen moeten er uit het water blijven.

De feiten vonden vorige zaterdag plaats nabij het eilandje Rottnest, voor de kust van Perth in het zuidwesten van Australië. De man, die zich Harrison laat noemen en zijn achternaam niet bekend wil maken, sprong van de boot van een vriend om naar de dode walvis te zwemmen. De beelden van zijn levensgevaarlijke en idiote actie gaan nu viraal.Pas toen hij op het rottende karkas stond, merkte Harrison naar eigen zeggen de haaien op. 'Ja, het was beslist een domme actie maar ik wilde er niemand mee kwetsen,' zei hij aan televisiezender Seven Network. Hij is vooral dankbaar dat hij ongedeerd bleef.Het karkas is inmiddels aangespoeld op de kust van Scarborough, maar trekt nog altijd haaien aan, waarschuwt het ministerie van Visserij. Mensen moeten er uit het water blijven.