De Amerikaanse nieuwszender CNN heeft het Atomium bovenaan een rangschikking van merkwaardige monumenten in Europa geplaatst. Na het Atomium volgen de Banknote Building in Kaunas, in Litouwen, en de Casa Mila van de beroemde architect Antoni Gaudi in Barcelona.

Het Atomium, dat in 1958 in het kader van de Wereldtentoonstelling in Brussel werd ingewijd, onderging in 2004 en 2005 een verjongingskuur. Het bouwwerk trekt jaarlijks bijna 700.000 bezoekers.

CNN rangschikt in totaal elf gebouwen in Spanje (3), Frankrijk (2), België, Litouwen, Groot-Brittannië, Polen, Oostenrijk en Tsjechië. (Belga/EE)

De Amerikaanse nieuwszender CNN heeft het Atomium bovenaan een rangschikking van merkwaardige monumenten in Europa geplaatst. Na het Atomium volgen de Banknote Building in Kaunas, in Litouwen, en de Casa Mila van de beroemde architect Antoni Gaudi in Barcelona. Het Atomium, dat in 1958 in het kader van de Wereldtentoonstelling in Brussel werd ingewijd, onderging in 2004 en 2005 een verjongingskuur. Het bouwwerk trekt jaarlijks bijna 700.000 bezoekers. CNN rangschikt in totaal elf gebouwen in Spanje (3), Frankrijk (2), België, Litouwen, Groot-Brittannië, Polen, Oostenrijk en Tsjechië. (Belga/EE)