Een van de twee originele Aston Martin Silver Birch DB5's die gebruikt werden in de Bondfilms "Goldfinger" en "Thunderball", wordt in oktober in Londen geveild.

De Aston Martin bevat nog steeds alle snufjes uit de films. Het personage Q installeerde draaiende nummerplaten, twee machinegeweren, oliesproeiers, een nagelverspreider, een inklapbaar kogelvrij scherm én een schietstoel.

5 miljoen dollar

De wagen stond veertig jaar lang in de 'Bondkamer' van de Amerikaan Jerry Lee, waar hij hem tentoonstelde. Hij kocht hem in 1969 voor 12.000 dollar. De man heeft nooit met de wagen gereden, waardoor James Bond (Sean Connery) de enige is die het voertuig ooit bestuurde.

Lee besloot de wagen te veilen nadat hem ter ore kwam dat de Bondkar zo'n 5 miljoen dollar waard zou zijn. De opbrengst van de veiling gaat naar Lee's stichting voor misdaadpreventie.

Verdwenen

De tweede Aston Martin uit de vroege Bondfilms verdween in 1997 op mysterieuze wijze uit een opslagplaats in Florida. De verdwijning van de tweede Aston zou de prijs van Lee's wagen de hoogte in kunnen jagen.

Een van de twee originele Aston Martin Silver Birch DB5's die gebruikt werden in de Bondfilms "Goldfinger" en "Thunderball", wordt in oktober in Londen geveild. De Aston Martin bevat nog steeds alle snufjes uit de films. Het personage Q installeerde draaiende nummerplaten, twee machinegeweren, oliesproeiers, een nagelverspreider, een inklapbaar kogelvrij scherm én een schietstoel. 5 miljoen dollar De wagen stond veertig jaar lang in de 'Bondkamer' van de Amerikaan Jerry Lee, waar hij hem tentoonstelde. Hij kocht hem in 1969 voor 12.000 dollar. De man heeft nooit met de wagen gereden, waardoor James Bond (Sean Connery) de enige is die het voertuig ooit bestuurde. Lee besloot de wagen te veilen nadat hem ter ore kwam dat de Bondkar zo'n 5 miljoen dollar waard zou zijn. De opbrengst van de veiling gaat naar Lee's stichting voor misdaadpreventie. Verdwenen De tweede Aston Martin uit de vroege Bondfilms verdween in 1997 op mysterieuze wijze uit een opslagplaats in Florida. De verdwijning van de tweede Aston zou de prijs van Lee's wagen de hoogte in kunnen jagen.