Van 6 tot 9 november bezoekt de Amerikaanse president Barack Obama in het kader van zijn Azië-tournee ook India. In Mumbai zal Obama onder andere het Gandhi Museum bezoeken. Het lokale bestuur maakt zich zorgen over vallende kokosnoten, die in deze periode rijp zijn. Ze heeft het zekere voor het onzekere genomen en de kokosnoten van alle palmbomen in de buurt van het museum geplukt. Daarmee wordt vermeden dat een van de noten op het hoofd van de Amerikaanse president valt.

Intussen vreest men in de stad Delhi voor roofzuchtige apen. Tijdens het bezoek van Obama aan de op één na grootste stad van India verblijft de president in een hotel vlakbij een bos. De apen die daar wonen, komen af en toe uit hun natuurlijke habitat om mensen hun eten afhandig te maken. Soms dringen ze de gebouwen binnen om er kantoormaterialen te ontvreemden of te vernietigen. De Indiase autoriteiten huurden apenvangers in om de diertjes op een veilige afstand van Obama te houden.

Apengedoogbeleid

Normaal gezien worden de apen niet al te hard aangepakt in India, omdat ze symbool staan voor de hindoeïstische apengod Hanoeman. Toch is het niet de eerste keer dat er apenvangers worden ingehuurd. Tijdens de Gemenebestspelen, die begin oktober in Delhi werden georganiseerd, hielden specialisten stadions en toeristische trekpleisters vrij van de brutale beestjes.

Van 6 tot 9 november bezoekt de Amerikaanse president Barack Obama in het kader van zijn Azië-tournee ook India. In Mumbai zal Obama onder andere het Gandhi Museum bezoeken. Het lokale bestuur maakt zich zorgen over vallende kokosnoten, die in deze periode rijp zijn. Ze heeft het zekere voor het onzekere genomen en de kokosnoten van alle palmbomen in de buurt van het museum geplukt. Daarmee wordt vermeden dat een van de noten op het hoofd van de Amerikaanse president valt. Intussen vreest men in de stad Delhi voor roofzuchtige apen. Tijdens het bezoek van Obama aan de op één na grootste stad van India verblijft de president in een hotel vlakbij een bos. De apen die daar wonen, komen af en toe uit hun natuurlijke habitat om mensen hun eten afhandig te maken. Soms dringen ze de gebouwen binnen om er kantoormaterialen te ontvreemden of te vernietigen. De Indiase autoriteiten huurden apenvangers in om de diertjes op een veilige afstand van Obama te houden. Apengedoogbeleid Normaal gezien worden de apen niet al te hard aangepakt in India, omdat ze symbool staan voor de hindoeïstische apengod Hanoeman. Toch is het niet de eerste keer dat er apenvangers worden ingehuurd. Tijdens de Gemenebestspelen, die begin oktober in Delhi werden georganiseerd, hielden specialisten stadions en toeristische trekpleisters vrij van de brutale beestjes.