Dat meldt de Britse krant The Telegraph. De autoriteiten hopen dat het anker en het wrak toeristen naar North Carolina zullen lokken. Het anker is een onderdeel van de Queen Anne's Revenge, die in 1718, vijf maanden voor de dood van de kapitein, voor de kust van North Carolina op een zandbank vastliep. Het anker lag 6 meter onder water en is het op twee na grootste artefact uit het wrak, dat in 1996 ontdekt werd.

Het anker kon op geen beter moment boven water gehaald worden. Op 11 juni start namelijk een grote tentoonstelling over het schip, dat overigens net zoals zijn beruchte kapitein, een rol speelt in de nieuwste "Pirates of the Caribbean: On Stranger Times".

Edward Teach

De echte naam van Zwartbaard was waarschijnlijk Edward Teach, hoewel in sommige bronnen ook melding gemaakt wordt van de naam Edward Drummond. Van 1716 tot 1718 zeilde hij onder zeeroversvlag in het Caribische zeegebied, tussen en langs de oostkust van Noord-Amerika. Tijdens een rooftocht van achttien maanden kaapte hij minstens 20 schepen.

Volgens de overlevering was Zwartbaard een angstaanjagende verschijning met een lange, zwarte baard en droeg hij altijd wapens bij zich. In een gevecht stopte hij brandende lonten tussen zijn baard. In 1717 kreeg hij het bevel over de Queen Anne's Revenge. (Belga) Bekijk beelden van het boven water halen van onderdelen van het piratenschip de Queen Anne's Revenge:

Dat meldt de Britse krant The Telegraph. De autoriteiten hopen dat het anker en het wrak toeristen naar North Carolina zullen lokken. Het anker is een onderdeel van de Queen Anne's Revenge, die in 1718, vijf maanden voor de dood van de kapitein, voor de kust van North Carolina op een zandbank vastliep. Het anker lag 6 meter onder water en is het op twee na grootste artefact uit het wrak, dat in 1996 ontdekt werd. Het anker kon op geen beter moment boven water gehaald worden. Op 11 juni start namelijk een grote tentoonstelling over het schip, dat overigens net zoals zijn beruchte kapitein, een rol speelt in de nieuwste "Pirates of the Caribbean: On Stranger Times". Edward Teach De echte naam van Zwartbaard was waarschijnlijk Edward Teach, hoewel in sommige bronnen ook melding gemaakt wordt van de naam Edward Drummond. Van 1716 tot 1718 zeilde hij onder zeeroversvlag in het Caribische zeegebied, tussen en langs de oostkust van Noord-Amerika. Tijdens een rooftocht van achttien maanden kaapte hij minstens 20 schepen. Volgens de overlevering was Zwartbaard een angstaanjagende verschijning met een lange, zwarte baard en droeg hij altijd wapens bij zich. In een gevecht stopte hij brandende lonten tussen zijn baard. In 1717 kreeg hij het bevel over de Queen Anne's Revenge. (Belga) Bekijk beelden van het boven water halen van onderdelen van het piratenschip de Queen Anne's Revenge: