Sinds februari doen Amerikaanse politici de gekste dingen om Google te overtuigen om een razendsnelle internetverbinding in hun stad te installeren.

Google is op zoek naar een lokale Amerikaanse gemeenschap om er een internetverbinding op basis van optische glasvezel te installeren. Die verbinding zou honderd keer sneller zijn dan de gemiddelde internetverbinding in de Verenigde Staten.

Tientallen gemeenschappen dienden hun kandidatuur in maar enkel de stad met de meest originele aanvraag krijgt de verbinding. Drie kandidaat-steden zijn werkelijk tot alles bereid en maken dan ook heel veel kans om de overwinning binnen te halen.

Zo zal Topeka, de hoofdstad van de staat Kansas, een maand lang omgedoopt worden tot "Google" als de stad de verbinding krijgt.

Water

De burgemeester van Sarasota in de staat Florida liet zich door het water inspireren. Als een echte stuntman dook hij in een bad vol haaien. Daarnaast doopte hij een van de wijken in zijn stad om tot "Google Island".

Ook de burgemeester van Duluth in de staat Minnesota, sprong in het water voor Google. In een video op YouTube is te zien hoe hij het ijskoude water van Lake Superior inspringt. Maar Don Ness gaat nog een stapje verder.

Wie in het stadje woont en binnenkort een kindje verwacht, hoeft niet meer op zoek naar een naam. Burgemeester Ness besliste namelijk dat als zijn stad de verbinding krijgt, alle eerstgeboren zoontjes er voortaan "Google Fiber" zullen heten en alle eerstgeboren meisjes "Googlette Fiber".

Sinds februari doen Amerikaanse politici de gekste dingen om Google te overtuigen om een razendsnelle internetverbinding in hun stad te installeren. Google is op zoek naar een lokale Amerikaanse gemeenschap om er een internetverbinding op basis van optische glasvezel te installeren. Die verbinding zou honderd keer sneller zijn dan de gemiddelde internetverbinding in de Verenigde Staten. Tientallen gemeenschappen dienden hun kandidatuur in maar enkel de stad met de meest originele aanvraag krijgt de verbinding. Drie kandidaat-steden zijn werkelijk tot alles bereid en maken dan ook heel veel kans om de overwinning binnen te halen. Zo zal Topeka, de hoofdstad van de staat Kansas, een maand lang omgedoopt worden tot "Google" als de stad de verbinding krijgt. Water De burgemeester van Sarasota in de staat Florida liet zich door het water inspireren. Als een echte stuntman dook hij in een bad vol haaien. Daarnaast doopte hij een van de wijken in zijn stad om tot "Google Island". Ook de burgemeester van Duluth in de staat Minnesota, sprong in het water voor Google. In een video op YouTube is te zien hoe hij het ijskoude water van Lake Superior inspringt. Maar Don Ness gaat nog een stapje verder. Wie in het stadje woont en binnenkort een kindje verwacht, hoeft niet meer op zoek naar een naam. Burgemeester Ness besliste namelijk dat als zijn stad de verbinding krijgt, alle eerstgeboren zoontjes er voortaan "Google Fiber" zullen heten en alle eerstgeboren meisjes "Googlette Fiber".