Octopus Paul voorspelt vrijdag WK-finale

© Reuters

Paul, de intussen wereldberoemde octopus van het Aquarium Sea Life in Oberhausen, gaat vrijdag voorspellen wie zondag de finale van het WK voetbal wint: Nederland of Spanje.

Paul is een echte hype geworden. Zijn verzorgers stimuleren het dier om een voorspelling te doen door mosselen in twee glazen bekers te plaatsen. Op elke beker plakt de vlag van een land. De mossel die het eerst door Paul wordt gekozen wordt beschouwd als zijn pronostiek.

Tot nog toe heeft het dier alle uitslagen van Duitsland op het WK juist voorspeld, waaronder de zeges tegen Engeland en Argentinië en de nederlaag in de groepsfase tegen Servië.

Ook het verlies tegen Spanje woensdag in de halve finale had Paul zien aankomen.

Vrijdag is het opnieuw zover: dan zal de ‘orakeloctopus’ de kleine finale tussen Uruguay en Duitsland, en de WK-finale van zondag tussen Nederland en Spanje voorspellen.

Zal Paul het WK volmaken zonder foute voorspelling? Tot dusver voorspelde de octopus alleen nog maar duels van Duitsland. De WK-finale wordt dus een nieuwe grote test.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content