Nooit bliezen minder bestuurders positief

Alcohol- en drugscontrole © BELGA

Bij de afgelopen Bob-controles bliezen 8.994 bestuurders positief, ofwel 2,8 procent. Het gaat om het laagste percentage positieve bestuurders sinds de start van de Bob-campagnes.

Dat meldt het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV). Bij de Bob-campagne van vorig jaar (3,2 procent in 2013-2014) blies 3,2 procent positief.

Meer dan 300.000

Er werden bij de jongste campagne 321.156 bestuurders gecontroleerd op rijden onder invloed. Dat is het op een na hoogste aantal gecontroleerde bestuurders ooit. In vergelijking met vorig jaar werden er iets minder bestuurders gecontroleerd (342.547 tijdens de Bob-campagne 2013-2014), maar nog altijd meer dan de vooropgestelde 250.000.

Antwerpen

Van alle provincies werden in Antwerpen de meeste alcoholcontroles uitgevoerd: bijna een op de vier van de testen (24 procent). Daarna volgt Oost-Vlaanderen. Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen volgen respectievelijk op de derde en vierde plaats.

Met 1,8 procent positieve bestuurders scoort de provincie Antwerpen ook opmerkelijk beter dan het nationaal gemiddelde.

In tegengestelde zin scoren de provincies Henegouwen en Waals-Brabant ver boven het nationaal gemiddelde. De kans op een alcoholcontrole is er ook het kleinst van alle provincies. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content