NMBS eist tot 26 miljoen euro voor falen Fyra

© Belga

De NMBS dient een schadeclaim van 17 à 26 miljoen euro in tegen de AnsaldoBreda voor het falen van de Fyra. NMBS kreeg al 37 miljoen euro aan voorschotten terug op.

De NMBS dient een schadeclaim van 17 à 26 miljoen euro in tegen de Italiaanse constructeur AnsaldoBreda voor het falen van de Fyra. Eerder kreeg de maatschappij al 37 miljoen euro aan voorschotten terug op de aankoop van de hogesnelheidstreinen. Dat schrijven De Tijd en L’Echo.

De NMBS zal bij de rechtbank van het Nederlandse Utrecht een schadevergoeding van AnsaldoBreda eisen voor de schade die de maatschappij heeft geleden. Alle mogelijke schadeposten worden nog onderzocht, maar volgens bronnen in de NMBS zal het gaan om 17 à 26 miljoen euro, aldus De Tijd.

In juli besliste de rechtbank al dat de NMBS de voorschotten ter waarde van 37,25 miljoen euro, die betaald werden voor de drie bestelde Fyra’s, terugkrijgt. Dat geld is intussen overgemaakt.

Anderhalve maand op de sporen

De NMBS bestelde drie Fyra-treinen, de Nederlandse NS zestien. Daarvan zijn er negen geleverd aan de NS. De treinen reden tussen begin december 2012 tot midden januari 2013 tussen Brussel en Amsterdam. Door allerlei mankementen werden de treinen echter van het spoor gehaald. In juni verbrak de NMBS het contract met AnsaldoBreda. (Belga/SD)Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content