Koen Meulenaere

Nieuw tijdperk

Koen Meulenaere Van 1991 tot 2012 de satiricus van Knack

En? Is het gelukt? De hele Knack op uw iPhone, iPad, iPod, iPid, iPed of iPud te downloaden?

En te lezen waar en wanneer u wilde? Het is nochtans niet moeilijk, de handleiding stond vorige week over vier volle bladzijden na Van de redactie, die andere handleiding die het leven begrijpelijk maakt.

Wij herhalen kort wat u moet doen. U gaat met uw iPhone of iPad, of wat voor Pad ook, naar de App Store van Apple. Die bevindt zich op Fifth Avenue 767 in New York. Vraag het daar maar, iedereen weet die straat zijn. U begeeft zich in de Store naar de afdeling kwaliteitstijdschriften en vraagt de bimbo achter de toonbank of ze onder de categorie ‘Nieuws’ op ‘Knack’ wil klikken en de applicatie op uw Pad wil downloaden. Daarna komt u terug naar België.

Indien u al als abonnee geregistreerd bent op Knack.be, en dat mogen wij hopen of leeft u nog in het pleistoceen, meldt u zich via de door de dell van Apple gedownloade applicatie aan met uw e-mailadres en uw wachtwoord. Maar! Opgelet! Vergeet niet uw digitale diensten eerst te activeren door uw abonneenummer, uw postcode en uw huisnummer in te vullen. Plus uw rijksregisternummer én het nummer van uw SIS-kaart, want Knack lezen kan stekende fysieke pijnen veroorzaken. En Knack Weekend een te hoge cholesterol.

Voor warhoofden en alzheimerpatiënten, beiden sterk vertegenwoordigd in ons lezersbestand, die hun abonneenummer vergeten zouden zijn: dat staat op het plastic omhulsel waarin elke week de vijftien kilo leesplezier verpakt is die u voor de spotprijs van een euro of vijf kunt verwerven.

Veelgehoorde vraag: moet ik online zijn om Knack te kunnen lezen? Maar nee stommerik, hoe is dat nu mogelijk? U downloadt gewoon de hele Knack, slaat hem op onder ‘Mijn nummers’, of voor ons part onder ‘Mijn soepgroenten’, en dan kunt u alles offline lezen. En als u de foto’s wilt bekijken, moet u de iPhone eerst ondersteboven draaien.

Uw blad is een nieuw tijdperk ingegaan. Nu de redacteurs nog.

Koen Meulenaere

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content