‘Niet Vanden Boeynants maar Heineken was eerste doelwit van bende-Haemers’

© Belga

Nog voor de ontvoering van de Belgische oud-premier Paul Vanden Boeynants had de bende rond Patrick Haemers haar oog laten vallen op de Nederlandse biermagnaat Freddy Heineken.

De biermagnaat Freddy Heineken was in 1988 bijna voor de tweede keer het slachtoffer van een ontvoering, met name van de bende rond de Belg Patrick Haemers. Dit heeft de Nederlandse krant Provinciale Zeeuwse Courant (PZC) gemeld op gezag van het boek “Kidnapping & Losgeld” van Sjerp Jaarsma dat donderdag verschijnt.

Heineken zou eind 1988 geschaduwd zijn door de bende-Haemers. Zij waren van plan Heineken opnieuw te kidnappen. “Deze bende stond bekend vanwege gewelddadige overvallen, ze lieten zich niet afschrikken door de aangescherpte beveiliging van Heineken”, stelt Jaarsma.

Ander slachtoffer

De ontvoering van Heineken ging uiteindelijk niet door, omdat de bende haar oog had laten vallen op een ander slachtoffer: de Belgische oud-premier Paul Vanden Boeynants. Die werd in 1989 gekidnapt.

Jaarsma zegt dat het plan om Heineken te ontvoeren “heel serieus” was. De auteur baseert zich volgens de PZC op oude rechtbankverslagen en gesprekken met de vrouw van een inmiddels overleden lid van de bende-Haemers.

Heineken was in 1983 het slachtoffer van een ontvoering. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content