N-VA-kandidate vergelijkt illegalen met duiven

De N-VA heeft een bericht laten verwijderen van de Facebookpagina van één van zijn kandidaten bij de gemeenteraadverkiezingen. In het bericht werden illegalen vergeleken met duiven.

‘Misschien is het tijd om het voederbakje weg te nemen.’ N-VA-kandidate Marita Wuyts (districtslijst Antwerpen) trok op haar Facebookpagina een nogal ongelukkige vergelijking tussen illegalen en duiven. ‘Ik kocht een voederbakje en toen kwam de poep.’ De N-VA heeft het bericht laten verwijderen.

Ik kocht een voederbakje. Ik vulde het met zaad. Al snel zat mijn balkon vol met vogels en nesten. Toen kwam de poep. De vogels werden onstuimig, probeerden me te pikken en eisten dat ik hen te eten zou geven. Onze regering geeft gratis eten, sociale woningen, medische zorg, onderwijs. Toen kwamen de illegalen met tienduizenden. Belastingen gingen omhoog, je moet nu zes uur wachten op een spoedarts, uw kind van vier is achter in vergelijking met andere scholen omdat de helft van de kinderen geen Nederlands spreekt. Misschien is het tijd om het voederbakje weg te nemen.

Marita Wuyts werd over bovenstaande post op Facebook werd teruggefloten door N-VA. ‘Dit is uiteraard geen partijstandpunt,’ zegt N-VA-campagneleider Bart Van Camp in Het Laatste Nieuws. ‘Daarom hebben we die kandidate gevraagd die post meteen te verwijderen.’

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober komt N-VA voor het eerst op eigen kracht op in de meeste Vlaamse gemeenten met volledige lijsten. Geen enkele partij heeft zoveel nieuwe kandidaten zonder politieke ervaring. Dat leidde in meerdere gemeenten tot problemen bij de lijstvorming waarbij kandidaten opstapten of moesten opstappen. Volgens N-VA gaat het om incidenten die nu eenmaal deel uitmaken van de lijstvorming. (EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content