Musk vraagt Twitter-gebruikers te stemmen over terugkeer Trump

(Archiefbeeld) Elon Musk ontmoet toenmalig president Donald Trump tijdens een lancering van SpaceX Falcon 9 in 2020. © Reuters

Elon Musk, de nieuwe eigenaar van Twitter, vraagt gebruikers van de berichtendienst te stemmen over een mogelijke terugkeer van oud-president Donald Trump op het platform.

Trump probeerde eerder deze week nog via een hoger beroep zijn permanente schorsing op Twitter ongedaan te maken. De voormalig president werd van het sociale medium verbannen nadat zijn aanhangers op 6 januari 2021 het Capitool bestormden. Om 2.45 uur Belgische tijd stemde bijna 60 procent van de twee miljoen deelnemers voor de terugkeer van Trump. “Vox Populi, Vox Dei”, tweette Musk bij de peiling, Latijn voor “De stem van het volk is de stem van God”.

Artikel gaat verder onder de tweet

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Twitter zei vorig jaar Trump van het platform te hebben gegooid “vanwege het risico van verder aanzetten tot geweld” nadat zijn aanhangers het Amerikaanse parlement hadden bestormd. Die probeerden te voorkomen dat de uitslag van de presidentsverkiezingen, die door Joe Biden waren gewonnen, werd bekrachtigd. In mei dit jaar verwierp een rechter in San Francisco nog de claim van zijn advocaten dat het verbod in strijd was met de vrijheid van meningsuiting.

Trump had meer dan tachtig miljoen volgers op Twitter. Op zijn eigen sociale netwerk Truth Social zijn het er slechts een paar miljoen en dat platform kampt bovendien met financiële problemen.

Partner Content