Music For Life haalt 5,1 miljoen euro binnen

Siska Schoeters, Linde Merckpoel en Eva De Roo horen van Peter Van de Veire dat 5,1 miljoen is opgehaald © BELGA

De Music For Life-actie van Studio Brussel heeft dit jaar ruim 5,1 miljoen euro opgebracht voor meer dan duizend goede doelen. Dat is bekendgemaakt tijdens de slotshow van de actieweek “De Warmste Week” in het recreatiedomein De Schorre in Boom.

De marathonuitzending was op de slotdag voor het eerst in de geschiedenis simultaan op vier radiozenders te horen: naast Studio Brussel op Radio 1, Radio 2 en MNM. Het meest aangevraagde liedje was “Hello” van Adele.

Ook dit jaar wisselden drie StuBru-gezichten elkaar af in de gelegenheidsstudio in De Schorre om door het publiek aangevraagde plaatjes te draaien, de vele acties van luisteraars en organisaties in de schijnwerpers te zetten en tal van muzikale gasten te ontvangen. Buiten stonden vaak enkele duizenden fans en organisatoren van acties Siska Schoeters, Linde Merckpoel en Eva De Roo te steunen.

7.610 lopers

Een van de meest opmerkelijke acties van deze editie was de “Warmathon”, waarbij inwoners en omwonenden van de vijf Vlaamse provinciehoofdsteden zoveel mogelijk rondjes liepen ten voordele van Music For Life. In totaal deden 26.226 lopers mee en zamelden zo 262.260 euro in. Antwerpen kroonde zich officieus tot “Warmste Stad” met 7.610 lopers en 70.946 gelopen kilometers.

Zoals steeds deden ook de federale en Vlaamse regering (telkens 100.000 euro) een stevige duit in het zakje. Samen met de ruim 3.000 acties van sympathisanten van de geregistreerde vzw’s leverde dat uiteindelijk 5.102.730 euro op, een enorme stijging in vergelijking met de 2,7 miljoen euro van 2014. Het gaat nog niet om het volledige eindbedrag. De Koning Boudewijnstichting zorgt voor de verdeling onder de goede doelen – allen vzw’s die zich inzetten voor de levenskwaliteit van anderen en hun omgeving.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content