Mogelijk protestacties bij Delhaize

Bij Delhaize werden in juni massale ontslagen en winkelsluitingen in het vooruitzicht gesteld © Belga

In een voorlopig niet genoemd aantal Delhaizefilialen zouden deze week nog protestacties georganiseerd worden. De vakbonden protesteren tegen de grote herstructurering die de warenhuisketen in België wil doorvoeren.

Het ziet ernaar uit dat er deze week nog, allicht vrijdag, protestacties zullen plaatsvinden in vestigingen van warenhuisketen Delhaize. Dat is vernomen bij de vakbonden, die volop personeelsvergaderingen aan het organiseren zijn.

De personeelsleden van elke vestiging beslissen of ze actie willen voeren en onder welke vorm. Volgens Jan De Weghe van BBTK wilden de bonden de acties beperken tot een aantal winkels, maar is het maar de vraag of dat zal lukken. Het is niet duidelijk of er al winkels zijn die vrijdag zeker dicht blijven.

De bonden protesteren tegen de grote herstructurering die de warenhuisketen in België wil doorvoeren. Ze willen dringend antwoorden van de directie op een reeks vragen.

“De directie maakt een fetisj van de 2.500 ontslagen, alsof daarmee alles staat of valt. Vanuit vakbondshoek wordt de stelling volgehouden dat de ontslagen kunnen worden vermeden en dat er andere oplossingen te vinden zijn”, klinkt het bij LBC.

De vakbond vindt het wel positief dat de directie de veertien bedreigde winkels zal bezoeken om de cijfers en alternatieven met de vakbonden te bestuderen. De bonden hopen dat de bezoeken zullen resulteren in reële alternatieven voor de sluitingen. Maandag is er opnieuw een ondernemingsraad gepland. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content