Moeder gezinsdrama Diest aangehouden voor moord

De 36-jarige vrouw uit Molenstede bij Diest die drie van haar vijf kinderen zou gedood hebben, is aangehouden en in verdenking gesteld voor moord.

De vrouw is ondervraagd maar beweert zich niets meer te herinneren over de feiten die tot de dood van haar kinderen hebben geleid. Over de juiste doodsoorzaak van de drie kinderen staat medisch nog niets vast, aldus het parket. Ook het exacte tijdstip van hun overlijden is nog niet duidelijk.

Epileptische aanval

De drie kinderen van 2, 4 en 6 jaar oud werden woensdagmiddag door hun eigen 11-jarig broertje dood aangetroffen in hun bed in de gezinswoning aan de Bronweg. Volgens verschillende media waren de hulpdiensten op dat moment al in het huis geweest. Die waren opgeroepen omdat de moeder van het gezin een epileptische aanval of hysterische bui zou gekregen hebben nadat ze haar drie jongste kinderen zou omgebracht hebben.

Hulpdiensten tweede maal ter plaatse

Een buurvrouw zou wel even naar de drie jongste kinderen gaan kijken zijn maar zou gedacht hebben dat ze lagen te slapen. Pas later zou de oudste zoon van het gezin alarm geslagen hebben maar toen de hulpdiensten voor de tweede maal ter plaatse kwamen, konden de drie slachtoffers niet meer gereanimeerd worden.

Reconstructie

Het Leuvense parket kan die versie van de feiten voorlopig niet bevestigen. “Het tijdstip van overlijden van de kinderen kon nog niet met zekerheid worden bepaald, de precieze reconstructie van het tijdsverloop voorafgaand aan de feiten is volop aan de gang”, klinkt het vanwege het parket.

Autopsies

Ook over de doodsoorzaak van de drie kleine slachtoffers, die volgens verschillende media zouden omgebracht zijn met helium, doet het parket nog geen uitspraken: “De doodsoorzaak van de drie jonge kinderen staat medisch gezien nog niet vast. De uitgevoerde autopsies brachten schijnbaar geen uiterlijke tekenen van geweld aan het licht. De nodige toxicologische stalen werden afgenomen. Zij worden momenteel onderzocht teneinde de precieze doodsoorzaak te determineren.”

Moord

De moeder zelf lijkt voorlopig ook weinig licht te kunnen of willen werpen op het drama. Volgens het parket bekent noch ontkent ze de feiten en stelt ze dat ze zich niets herinnert met betrekking tot de feiten die tot de dood van haar kinderen hebben geleid.

De vrouw is voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden op verdenking van drievoudige moord. Dinsdag zal ze voor de Leuvense raadkamer verschijnen. Die moet zich dan uitspreken over haar verdere aanhouding. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content