Video | Nieuws

Minste asielaanvragen sinds begin asielcrisis (video)

Sinds het begin van de asielcrisis vroegen er nog nooit zo weinig vluchtelingen asiel aan in ons land. Deze maand dienden ‘slechts’ 2.269 mensen een asielaanvraag in, bijna de helft van de maand voordien.

De reden is vooral de winter en het slechte weer: er zijn minder vluchtelingen die een oversteek op zee wagen. Maar ook de strenge grenscontroles in Oost-Europa spelen een belangrijke rol.

Door de daling kon de Dienst Vreemdelingenzaken voor het eerst de achterstand wegwerken in het aantal dossiers. Dat wil zeggen dat er de komende maanden veel meer vluchtelingen te horen zullen krijgen of ze asiel krijgen of moeten vertrekken.

Sinds het begin van de asielcrisis vroegen er nog nooit zo weinig vluchtelingen asiel aan in ons land. Deze maand dienden ‘slechts’ 2.269 mensen een asielaanvraag in, bijna de helft van de maand voordien. De reden is vooral de winter en het slechte weer: er zijn minder vluchtelingen die een oversteek op zee wagen. Maar ook de strenge grenscontroles in Oost-Europa spelen een belangrijke rol. Door de daling kon de Dienst Vreemdelingenzaken voor het eerst de achterstand wegwerken in het aantal dossiers. Dat wil zeggen dat er de komende maanden veel meer vluchtelingen te horen zullen krijgen of ze asiel krijgen of moeten vertrekken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content