Minister van Jeugd Dalle en premier De Croo geven ‘Chapeau’ aan kampleiding

Benjamin Dalle en Alexander De Croo op bezoek in De Kluis © Belga Image

Op het kampterrein De Kluis in Oud-Heverlee hebben Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) en premier Alexander De Croo (Open VLD) de kampzomer van 2021 officieel afgetrapt.

Afgevaardigden van de Vlaamse Jeugdraad, Chiro, Scouts- en Gidsen Vlaanderen, KLJ, KSA, IJD, EJV en FOS kregen door de ministers een ‘Chapeau’ opgespeld. Met dat kenteken, dat ontwikkeld werd door cartoonist Lectrr, worden de leiding en vrijwilligers van die organisaties bedankt voor hun inzet om jeugdwerking mogelijk te maken tijdens de pandemie.

Tijdens de zomer zullen de kampen zich nog altijd moeten houden aan coronamaatregelen. Zo zal in juli een kampbubbel maximum honderd leden groot mogen zijn. Vanaf augustus worden de bubbels normaal gesproken uitgebreid naar tweehonderd. Daarnaast zal er tijdens de kampen ook extra aandacht zijn voor hygiëne en het ontsmetten van de handen.

Ook nieuw deze zomer: een noodprocedure voor wanneer er een covid-besmetting zou gebeuren op kamp. Die bestond tijdens de zomer van 2020 nog niet. Toen moesten alle jongeren naar huis bij één besmetting. Dit jaar zullen mobiele testteams ingezet kunnen worden. Daardoor zullen eerst de leden van de eet- en slaapgroep van de besmette persoon, hoogrisicocontacten, naar huis gestuurd worden. Alleen als blijkt dat er ook in andere slaapgroepen besmettingen zijn gebeurd, zal heel de kampbubbel naar huis moeten.

Partner Content