Milquet wil 1 miljard voor tewerkstelling en relance

Uittredend minister van Werk Joëlle Milquet (CDH) vraagt dat de nieuwe regering tot één miljard uittrekt voor een tewerkstellings- en relancepact.

Oud-CDH-voorzitster en uittredend minister van Werk, Joëlle Milquet, pleit dat de nog te vormen regering niet enkel een streng begrotingsbeleid voert, maar ook tot één miljard euro zoekt voor een tewerkstellings- en relancepact.

De nieuwe regering zal volgens Milquet in le Soir dus geen 11,3 miljard euro moeten zoeken, wil ze het begrotingstekort terug dringen tot 2,8 procent van het bbp, maar meer dan 12 miljard euro. Het pact moet uitgewerkt worden door de federale regering, met de gewesten en de sociale partners.

Speerpunten zijn volgens de Franstalige politica een meer persoonlijke aanpak van werkzoekenden en een stijging van de vacatures in meerdere sectoren.

Voortmaken met begroting

Milquet dringt ook aan op een snelle opmaak van de begroting van 2012, net zoals formateur Elio Di Rupo (PS) en de koning dat deden nadat de formateur tussentijds verslag had uitgebracht bij het staatshoofd.

In het interview laat Milquet tevens verstaan dat ze ook wil deel uitmaken van de volgende regering. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content