Milquet legt ‘bottinekes’ aan banden

Joëlle Milquet (CDH) © BELGA

Binnenlandse Zaken legt de bijzondere bijstandsteams (BBT), ook wel bekend als de ‘bottinekes’, voortaan strengere eisen en speciale procedureregels op.

Binnenlandse Zaken legt de bijzondere bijstandsteams (BBT) van de lokale politiekorpsen, ook bekend als de “bottinekes”, voortaan strengere eisen en speciale procedureregels op. Dat schrijven Het Nieuwsblad, De Standaard, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. De speciale politieteams kwamen in opspraak na onder andere de dood van Jonathan Jacob in een politiecel.

De strengere regels voor de bijstandsteams van de lokale politiekorpsen zijn nog een beslissing van Joëlle Milquet (CDH), die enkele weken geleden ontslag nam uit haar functie van minister van Binnenlandse Zaken. Milquet stelt in haar omzendbrief dat de speciale eenheden van de lokale politiekorpsen voortaan aan strenge eisen inzake kwaliteit en opleiding moeten voldoen. Zo zullen speciale eenheden van de federale politie de lokale teams begeleiden bij de opleiding, de bijscholing en bij het selecteren van de juiste mensen.

Ook moeten er regelmatig inspecties komen van de lokale bijstandsteams en moeten ze wijken voor de speciale eenheden van de federale politie als er bij een incident vuurwapens of explosieven te pas komen. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content