‘Miljoen euro gevonden bij havenarbeider’ in kader van onderzoek naar cocaïnesmokkel

© Reuters

Het Antwerpse gerecht houdt opnieuw grote kuis in het drugsmilieu. De voorbije weken pakte het negen verdachten op, onder wie enkele havenarbeiders. Zij zouden honderden kilo cocaïne hebben ingevoerd.

Dat schrijven meerdere kranten.

De hoofdverdachten in de zaak zijn Abdelilah E.M uit Antwerpen en Jimmy H. uit Ekeren, twee beruchte figuren uit het haven- en drugscircuit. Zij zouden criminele organisaties uit Nederland hebben geholpen bij het ophalen van cocaïne in de Antwerpse haven. De bende zou flink verdiend hebben aan de smokkelpraktijken. Politie en parket hebben de voorbije twee weken negen vermeende drugssmokkelaars laten oppakken. Ze zouden betrokken zijn geweest bij de invoer van meer dan 500 kilogram cocaïne.

‘Voor eigen gebruik’

Bij havenarbeider Renzo Q, de ‘penningmeester’ van de bende, werd in sportzakken ruim één miljoen euro aan contanten gevonden. Bij een vrouwelijk lid van de bende werd dan weer een voorraad van twee kilo cocaïne gevonden, “een voorraadje dat de jongens hadden achtergehouden voor eigen gebruik”, aldus een bron in Het Nieuwsblad.

Het Antwerpse parket wil voorlopig geen commentaar kwijt op het lopende onderzoek. De verdachten worden vrijdag voorgeleid en dan zou er ook een persconferentie worden georganiseerd.

Moord in Nederland

Het onderzoek kwam volgens Het Nieuwsblad op gang na de moord op de Nederlandse topcrimineel Gwenette Martha, op 22 mei 2014 in Amstelveen. Martha werd die avond door huurdoders onder vuur genomen met kalasjnikovs. In zijn broekzak vonden speurders een USB-stick waarop informatie stond over drugstransporten via de haven van Antwerpen.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content