Zeldzame haai levend aangespoeld op Waddeneiland

De gevlekte toonhaai die in Vlieland werd gevonden © De Noordwester

Op het strand van het Waddeneiland Vlieland is een zeldzame haai aangespoeld. Helemaal bijzonder is dat het dier nog leefde toen het werd gevonden.

Dat is in Nederland voor het eerst, meldt natuur- en informatiecentrum De Noordwester.

Het gaat om de gevlekte toonhaai die normaal gesproken leeft in de Noordzee bij Denemarken. Een voorbijganger zag de 1 meter lange haai zondag in de branding liggen en probeerde het dier eerst zelf weer de zee in te duwen. De haai spoelde echter steeds weer terug. Waarschijnlijk doordat zij te verzwakt was, aldus De Noordwester.

Het natuurcentrum heeft het dier gevangen en naar een bassin gebracht (bekijk foto’s op de Facebookpagina van De Noordwester). ‘Komende dagen kan ze hier tot rust komen en kijken we samen met het Dolfinarium in Harderwijk wat het beste is.’

De vrouwtjeshaai ziet er op het eerste oog gezond uit en heeft alleen een klein wondje aan haar bek. Wel heeft ze veel stress, aldus het natuurcentrum. Zodra ze dat weer te boven is gekomen, zal ze worden teruggezet in zee. (Belga/KVDA)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content