Winter maakt comeback: het wordt weer stervenskoud

© AFP
Eddy Eerdekens
Eddy Eerdekens Hoofdredacteur TV Limburg

Het ziet ernaar uit dat de winter de volgende dagen een comeback maakt. Met maxima tot 9 graden zitten we onder de helft van het jaargemiddelde van 19 graden.

Hoewel er regen was voorspeld, kregen we een bijzonder aangename, zonnige en vooral droge Pinksteren. Met temperaturen rond 20 graden leek het erop dat de lente eindelijk begonnen was.

Het mooie weer was alweer van zeer korte duur. Vandaag deed de regen in zowat heel het land zijn intrede en het kwik maakte een diepe duik.

Regen

Het wordt er de volgende dagen niet beter op, integendeel. Het KMI verwacht de hele week, tot en met volgend weeken zo goed als iedere dag regen. Enkel woensdag is er kans op droge perioden.

Maar het zijn vooral de temperaturen die zorgen baren. Dinsdag en woensdag klimmen de maxima in het centrum van het land nog net boven de 10 graden. Donderdag wordt het niet warmer dan 9 graden en vrijdag stijgt het kwik niet hoger dan 10 graden.

Gevoelstemperatuur

Voor een goed begrip: dat zijn de verwachte maximum temperaturen. De gevoelstemperatuur zal overigens een stuk lager liggen omdat er een koude noordwestend waait.

Jaargemiddelde

Daarmee wordt het alweer uitzonderlijk koud voor de tijd van het jaar. Het jaargemiddelde in deze periode bedraagt 19 graden.

Volgens Weeronline is de lente tot nu toe met een gemiddelde temperatuur van 7 graden de koudste sinds 1962. (EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content