Tropische storm Isaac op weg naar New Orleans

© Reuters

New Orleans lijkt op het pad van de – nu nog – tropische storm Isaac te liggen.

In navolging van hun ambtgenoot in Florida hebben nu ook de gouverneurs van Louisiana, Mississippi en Alabama de noodtoestand afgekondigd. Bovendien zijn voor sommige bedreigde zones reeds evacuatiebevelen uitgevaardigd.

Gouverneur Bobby Jindal van Louisiana sprak ook de hoop uit dat mensen in laaggelegen gebieden vrijwillig hun huis zullen verlaten. “Wij moedigen iedereen aan om zich voor te bereiden”, stelt Jindal in een mededeling. Hij vraagt burgers ook om voldoende voorraden water, voedsel en andere benodigdheden te voorzien.

Na de doortocht in de Caraïben heeft Isaac intussen het zuiden van Florida bereikt. Van een orkaan is nog geen sprake, maar vermoed wordt dat de storm boven de Golf van Mexico opnieuw aan kracht zal winnen, mogelijk tot een orkaan van categorie 2 of 3.

Orkaan Katrina
Tegen het midden van de week zou Isaac dan opnieuw land bereiken, ergens tussen het westen van Florida en Louisiana. Woensdag 29 augustus is het precies zeven jaar geleden dat orkaan Katrina ruim 1.800 mensenlevens eiste en grote verwoestingen aanrichtte in de regio. De kans is meer dan waarschijnlijk dat Isaac New Orleans aandoet.

In Haïti maakte de storm in zijn doortocht negentien dodelijke slachtoffers, zes mensen zijn vermist. De storm vernielde ook 335 huizen in Haïti en beschadigde er 2.346. Vijftienduizend mensen moesten geëvacueerd worden. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content