Tesla introduceert batterijen die zonne-energie kunnen opslaan

Batterij Tesla © BELGAIMAGE

Batterijen die zonne-energie kunnen opslaan voor later gebruik, worden binnenkort geproduceerd door Tesla. De opslag van hernieuwbare energie is een van de belangrijkste problemen om hernieuwbare energie op grote schaal in te zetten.

Tesla, de producent van de elektrische wagens, gaat batterijen maken die zonne-energie kunnen opslaan voor later gebruik. Dat heeft ondernemer Elon Musk bekendgemaakt. De opslag van hernieuwbare energie is één van de belangrijkste problemen om hernieuwbare energie op grote schaal in te zetten.

‘Het grote probleem met zonne-energie is dat de zon ’s nachts niet schijnt’, aldus Musk bij de voorstelling van de batterij. Met als gevolg dat elektriciteitsnetten die gebruik maken van zonne-energie nog nood hebben aan onmiddellijk beschikbare reservecapaciteit. In Europa en de VS steunt men daarvoor vooral op gas- en kolencentrales.

Wanneer zon niet schijnt

De batterijen die door het nieuwe bedrijf, Tesla Energy, zullen worden geproduceerd, zijn volgens Musk de ‘ontbrekende schakel’ om nog meer van zonne-energie afhankelijk te kunnen worden. De batterijen zullen zonne-energie kunnen opslaan om vrij te geven wanneer de zon niet schijnt.

Tesla Energy gaat batterijen produceren voor gezinnen en bedrijven. De thuisbatterij van Tesla, de ‘Powerwall’, zal eind deze zomer beschikbaar zijn in versies van 7 en 10 kwH, vanaf 3.000 dollar.

‘Het is onze doelstelling om fundamenteel de manier te wijzigen waarop de wereld energie verbruikt’, stelde Musk. (Belga/AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content