Sneeuw zorgt voor verkeersellende in wintersportgebieden

© Reuters

De verkeersproblemen in verschillende Europese wintersportgebieden blijven aanhouden. Vooral het Oostenrijkse Tirol lijdt onder de aanhoudende sneeuwval.

De verkeersproblemen in verschillende Europese wintersportgebieden blijven aanhouden. De grootste problemen in het Oostenrijkse Tirol blijven nog steeds van kracht. Diverse wintersportplaatsen waaronder Lech, Zürs en Stuben in het Lechtal, blijven onbereikbaar door lawinegevaar en verse sneeuwval.

In heel Oostenrijk zijn de snelwegen redelijk tot goed berijdbaar, maar de secundaire en tertiaire wegen blijven gevaarlijk en sneeuwkettingen blijven een abolute noodzaak. Sommige plaatsen waaronder Lech, Warth, Bach, Stuben, Zürs blijven van de buitenwereld afgesloten en dat vermoedelijk voor de hele dag. De vooruitzichten zijn ook alles behalve goed. Er komen opnieuw meer regen- en sneeuwbuien opzetten die ook hevig kunnen zijn. De sneeuwgrens ligt momenteel tussen 300 en 700 meter, de temperaturen liggen tussen 0 tot 5 graden.

Voor het merendeel van de gestrande wintersporters in Oostenrijk blijft het vermoedelijk nog even afwachten wanneer ze huiswaarts kunnen keren.

Zwitserland en Frankrijk

In Zwitserland is de toestand quasi hetzelfde gebleven en zijn er ook moeilijkheden door verse sneeuw op de snelwegen A28 Davos-Landquart en A13 Bellinzona – San Bernardinotunnel in het oosten van het land. In het ganse land zijn nog heel wat hoofdwegen (Hauptstrassen) en secundaire wegen (Kantonalstrassen) afgesloten.

Goed nieuws dan weer uit Frankrijk. Niettegenstaande er nog sneeuwbuien kunnen voorkomen in de gebergten vanaf zowat 700 meter, zijn de snelwegen allemaal open. Ook de route naar Val Thorens, die eerder nog afgesloten was, is intussen terug geopend. De Mont-Blanctunnel is dan weer afgesloten wegens een kunstmatig veroorzaakte lawine. In de Ardéche is er wateroverlast. (Belga/INM)

.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content