Ook in Italië eist noodweer levens

© ThinkStock

Hevig noodweer heeft in de Italiaanse regio Ligurië vijf mensenlevens geëist. Het noodweer zal in de loop van woensdag ook de rest van het land treffen.

Ongewoon hevige regenbuien hebben in de Italiaanse noordwestelijke regio’s Ligurië en Toscane aan vijf mensen het leven gekost. Er worden ook acht mensen vermist. Het noodweer zal in de loop van woensdag ook de rest van het land treffen.
De zwaarst getroffen gebieden waren het departement La Spezia met vier doden, alsook La Lunigiana, waar het lichaam van een vrouw werd aangetroffen.

Volgens de meteorologische diensten viel op enkele uren tijd 200 à 500 millimeter regen, waardoor rivieren en beken uit hun oevers traden en talrijke bruggen vernield werden. Ook waren er in verschillende dorpen grondverzakkingen en modderstromen. Een groot deel van de autoweg A12 tussen Genua en Livorno bleef woensdag gesloten. Bepaalde treinen konden niet uitrijden.

Het noodweer zal in de loop van woensdag ook de rest van het land treffen. Onder meer in Rome staan de hulpdiensten, de civiele bescherming en de brandweer stand-by. Vijf dagen geleden werd de Italiaanse hoofdstad volledig lam gelegd door een zwaar onweer dat overal in de stad voor watersnood zorgde.

Ierland
Ook in Ierland zijn zeker twee mensen om het leven gekomen als gevolg van hevig noodweer, onder wie een politieman. Verschillende delen van de hoofdstad Dublin zijn overstroomd. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content