New York zet zich schrap voor historische sneeuwstorm

© Reuters
Katrin Swartenbroux
Katrin Swartenbroux Chef Lifestyle KnackWeekend.be

Het noordoosten van Amerika maakt zich op voor wat men nu al een sneeuwstorm van historisch formaat noemt. In Boston voorspelt men tot 60 centimeter sneeuw en ook New York City zou onder een dikke laag bedolven worden. Duizenden vluchten naar de Verenigde Staten werden afgelast.

De Amerikaanse regio New England maakt zich op voor een sneeuwstorm van historische omvang. Het noordoosten van de Verenigde Staten zal volgens de meest recente weersvoorspellingen te bedolven worden onder 60 centimeter sneeuw en er worden rukwinden van 120 kilometer per uur verwacht. Duizenden vluchten werden afgelast en mensen worden opgeroepen zich niet buitenshuis te begeven als dat niet nodig is.

Vooral in Boston zou het noodweer hevig toeslaan. Scholen blijven er voorlopig gesloten en bedrijven laten hun werknemers van thuis uit werken; pendelaars zouden mogelijk wel eens ingesneeuwd kunnen worden op hun weg naar of van het werk.

Ook in de stad New York wordt zo’n 30 centimeter sneeuw verwacht. Burgemeester Bloomberg hoopt vooralsnog dat de berichten overdreven zijn, maar houdt veiligheidsteams en sneeuwploegen toch paraat. De eerste sneeuw is ondertussen beginnen vallen en volgens Amerikaanse weermannen zal het niet stoppen met sneeuwen tot morgennacht.

Ook de bevolking zet zich schrap en sloeg gisteren massaal aan het hamsteren. Verschillende winkels werden leeggekocht en de vraag naar generators en brandhout was groot. De kans bestaat immers dat de stroom uitvalt door de hevige sneeuwval, waardoor heel veel Amerikanen zonder verwarming of elektriciteit zouden komen te zitten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content