Negentien brandweermannen sterven bij bosbranden in Arizona

© Reuters

Bij de bestrijding van bosbranden in de staat Arizona zijn negentien brandweermannen om het leven gekomen.

Het zuidwesten van de Verenigde Staten kreunt momenteel onder een extreme hittegolf. Tijdens het bestrijden van bosbranden die ontstonden door de recordtemperaturen zijn al negentien brandweermannen om het leven gekomen. Dat hebben Amerikaanse tv-zenders bericht.

Sinds de aanslagen van 11 september is dit het hoogste aantal brandweermannen dat het leven liet bij één gebeurtenis.

Volgens nieuwszender CNN, die zich beroept op de woordvoerder van de brandweer van Prescott, maakten ze allen deel uit van het brandweerkorps van de stad. Het is nog onduidelijk hoe ze om het leven zijn gekomen.

De omgekomen brandweermannen waren erg ervaren, sommigen waren al dertig jaar in dienst. Ze maakten deel uit van een speciaal korps, de ‘hotshots’. Een van hun taken is het maken van een afscheiding tussen het vuur en de bewoonde wereld.

54 graden Celsius

Het departement Bosbouw van de staat Arizona had eerder negentien brandweerlui als vermist opgegeven. Zij bestreden de Yarnell Hill Fire, zowat 85 mijl ten noordwesten van Phoenix.

De brand ontstond in een weekend met recordtemperaturen. In Death Valley, in het oosten van Californië, werd een temperatuur van 54 graden Celsius opgetekend, de hoogste ooit in de VS, aldus de Los Angeles Times. (Belga/ AVE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content