Chinese zoo ‘verkoopt’ hond als (blaffende) leeuw

© EPA

Een Chinese zoo heeft zich de woede van enkele bezoekers op de hals gehaald door een harige hond te laten doorgaan voor een leeuw.

Op de kooi van de hond in de zoo in Louhe, een stad in de centrale provincie Henan, stond ‘Afrikaanse leeuw’ geschreven. Verbazing alom toen het dier, de hond van een zoomedewerker, in de kooi plots begon te blaffen.

Het bleek niet om een Afrikaanse leeuw, maar om een Tibetaanse mastiff te gaan, een groot en harig hondenras dat misschien een heel klein beetje weg heeft van een leeuw, maar niet genoeg om de Chinezen te bedotten.

Nog meer dierenfraude

De blaffende leeuw was echter niet het enige geval van fraude in de zoo. Andere diersoorten waren op een gelijkaardige manier verwisseld. Zo zat er eveneens een hond in de wolvenkooi en in het hok van de luipaard zat een poolvos.

De directie van de zoo vertelde aan CNN dat de dieren om verschillende redenen vervangen waren en dat ze snel weer op hun juiste plaats zouden zitten. De leeuw en de luipaard waren bijvoorbeeld weggenomen voor broedprogramma’s. (TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content