Amazone binnenkort te bewonderen in Google Street View

© Reuters

De medewerkers van Google trekken de wildernis in om panoramische beelden van het Amazonegebied te maken om daarna aan alle internetgebruikers aan te bieden.

Google breidt de applicatie Street View, die panoramische beelden biedt bij de kaarten van zoekgigant, uit naar het Amazonegebied. Met behulp van boten en fietsen wil Google de paden en rivieren van het gebied in kaart brengen.
Google heeft daarvoor de handen ineengeslagen met de Stichting Duurzame Amazone (FAS), een ngo die onderwijs, sociale steun en economische en ecologische ontwikkeling stimuleert voor lokale gemeenschappen. De twee initiatiefnemers hopen dat het project een unieke kans zal bieden om de schoonheid van de omgeving en de lokale cultuur te delen met de wereld.

In een eerste fase wil Google ongeveer 50 kilometer van de rivier Rio Negro in Brazilië in kaart brengen. Daarvoor wordt een boot gebruikt die volgestouwd is met camera’s, en zal ook de bekende “trike” ingezet worden, een driewieler die voorzien is van camera’s, om de paden langs de oevers te fotograferen. Google leidt de lokale bevolking op om met de driewieler aan de slag te gaan.

“Voor veel natuurliefhebbers en reizigers worden op deze manier de wonderen van de Amazone toegankelijk op een manier waar ze vroeger alleen van konden dromen”, schrijven Karin Tuxen-Bettman en Karina Andrade op Googleblog. “We zijn vereerd om samen te werken met FAS om het Amazonegebied naar het internet te brengen voor iedereen die de streek niet persoonlijk kan bezoeken. We maken zo de unieke verhalen van de plaatselijke bevolking en de schoonheid van de streek voor iedereen beschikbaar.” (IPS/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content